Повернути кошти потрібно на 35 днів раніше до дати завершення депозитного договору. Кредити під депозит видається під 2,5% річних у гривні та на суму до 85% від тіла депозиту. Тіло кредиту можна виплатити http://www.aoienterprise.com/page-17/ наприкінці строку договору, а от проценти за користування — щомісяця. 5 нагальних тем для підприємців», у рамках якого ми розбираємо найактуальніші потреби малого та середнього бізнесу в Україні.

де взяти кошти на власний бізнес

Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець. Кошти надаються на закупівлю обладнання та інструментів, оргтехніки і меблів, орендну плату за нежитлове приміщення та/або консультаційні послуги бізнесу. МОМ планує надати такі гранти для 100 малих та 270 мікропідприємств. Посилання на онлайн-форми та усі деталі щодо вимог і розподілу грантів тут. Інвестиція власних коштів виправдана, якщо ви прогнозовано передбачаєте довгострокове отримання суттєвих прибутків, маєте чітке розуміння реалізації проєкту та можете задіяти свою експертність у справі. Якщо ж ви тільки запускаєте бізнес, не маєте стабільності й налагоджених процесів, краще використати інші інструменти.

Щоб отримати грант на залучення консультанта, компанії потрібно звернутися до одного з регіональних офісів ЄБРР або одного зрегіональних Центрів. Компанія повинна вказати, які експертні знання і в якій сфері їй потрібні. Консультанта можна вибрати з переліку фахівців, акредитованих у Європейському банку реконструкції та розвитку. З травня банк частково відновив кредитування клієнтів малого та середнього бізнесу під заставу депозиту та документарні операції, розповідає начальник Департаменту маркетингу банку Мар’ян Хомин. Ці послуги доступні на більшості території України, окрім міст та областей, які зазнали значних руйнувань чи нині є зоною бойових дій. • програма кредитування експортерів націлена на стимулювання експорту товарів українського походження та підвищення конкурентоспроможності українських виробників на світовому ринку. Експортери можуть отримати позику до 20 млн грн, але не більш як 85% від суми експортного контракту.

Гранти на стартапи: де шукати

Щодо питання чи вистачить коштів у бюджеті, то як було вже було зазначено, найімовірніше виділять фіксовану суму, здійснивши певні розрахунки з урахуванням пропорційності та спроможності бюджету покрити ці витрати. Об’єктивно, державі набагато вигідніше, шляхом сприяння, створити нові робочі місця та отримувати надходження до бюджету, аніж здійснювати постійні бюджетні витрати на соціальну допомогу безробітним. Звісно, вкрай важливою є прозорість використання коштів та наявність компенсаторів для цієї ініціативи (іншими словами, яким буде джерело цих грантових коштів).

Почнемо з питання про своєчасність та доцільність запровадження подібних грантів. На мою думку, відповідь на нього більше так, ніж ні, оскільки в такий складний період для економіки необхідно здійснювати сприятливе регулювання для розвитку одного з основних джерел податкових надходжень — бізнесу. Уряд Німеччини для цієї програми надав 10 млн євро на кредитування українських підприємців, а Євросоюз — ще 5 млн євро на компенсацію валютних ризиків. “Тобто банки та безпосередні позичальники отримали більш дешеві фінансові ресурси в загальному розмірі 300 млн грн”, — пояснює Валерій Майборода, в.о.

Як отримати від 50 до 250 тисяч на власний бізнес? Реальний досвід тернополян, які вже це зробили

Зараз конкуренції немає, але згодом вона звичайно з’являтиметься. Згідно зі статистикою, найбільше у нас гостей було, звичайно, з України, на другому місці Туреччина, і на третій сходинці – Сполучені Штати. Далі планую працювати над розширенням клієнтської бази. Наприклад, наш хостел має девіз «Ні дня без покращень». Власне, щодня ми це й робимо, придумуємо щось нове, додаємо якусь нову послугу. Ми навмисне не використовуємо платну рекламу, а збираємо гроші, щоб покращити сервіс.

Як основне місце обліку краще вказувати місце реєстрації головного офісу. Локацію за розташуванням виробництва або нерухомості можна вказати, як неосновне місце обліку. Важливіше значення це має для ТОВ або інших юридичних осіб. Відповідно до вимог господарського законодавства у нашій країні має бути вказана адреса, де ведеться діяльність або розташовано головний офіс. Якщо ці локації знаходяться в різних місцях, то адреси може бути дві.

Хоч наразі ми завозимо імпортне обладнання, але мріємо виготовляти його самі. Ми прекрасно розуміємо, що таке обладнання можна робити самим в Україні. Те, що відкрити або розвивати бізнес за кошти грантів можливо – доводять тернополяни.

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Внаслідок вторгнення Росії на територію України Кам’янецький, як і інші представники малого та середнього бізнесу, вимушено зупинив виробництво. Компанія мала логістичні проблеми, постачальники відмовлялися постачати сировину з відстрочкою платежу. Олексій залишив один працюючий магазин і взяв позику в 1 млн грн за державною програмою Доступні кредити 5−7−9%. Але сьогодні одне з основних і головних питань – як і де роздобути гроші на старт своєї справи на новому місці. І тут є кілька шляхів – взяти кредит у банку для відкриття справи або спробувати виграти грант. По-перше, вже якийсь час працює на базі декількох банків державна програма допомоги бізнесу “Доступні кредити 5-7-9%”. Підприємець, подавши свою ідею до установи банку, може отримати кредит на пільгових умовах.