Серед кращих творів на релігійні теми може вважатись “Відпочинок на шляху до Єгипту”, “Мадонна з куріпками”. В 1632 році на запрошення короля Карла І Ван-Дейк назавжди виїздить до Англії. Призначений придворним художником, він опиняється серед найвищої аристократії з оточення короля. Ці люди були сповнені свідомості свого вийняткового місця в суспільстві і прагнення його продемонструвати. https://maidan.org.ua/arch/arch2009/1258616501.html Урочисті портрети фіксують гордовиту неприступність, вишуканість зовнішнього вигляду, ефекту манеру поведінки моделей Ван-Дейка. Майстер розвиває в них тенденції робіт генуезького періоду, проте внутрішня пристрасність поступається місцем манірній відчуженості. В кращих парадних портретах, таких як портрет Карла І на полюванні, досягнуто яскравої образної завершеності.

Наслідки для української художньої культури ліквідації Запорізької Січі. Розвиток портретного живопису. Перелічити міста, старі центри яких збереглись до наших днів.

стиль мистецтва що охоплює мистецтво стародавніх греції та риму

На Сході різні ремесла отримали розвиток ще в глибоку давнину, багато в чому довівши до досконалості техніку виконання і способи прикраси предметів побуту та одягу. Незважаючи на те, що греки дуже рано досягли значних успіхів в галузі будівництва, в ремеслах вони ще довго вважали найкращими майстрами єгиптян і фінікійців. Переймаючи все нове і краще, що було в інших народів в області ремесел, вони прагнули зрівнятися зі своїми вчителями і перевершити їх. Другий період – архаїка (VII-VI ст. До н. Е.) – Час поступового формування класового рабовласницького суспільства, колонізації греками узбережжя Середземного і Чорного морів.

«ІСТОРІЯ МИСТЕЦТВА» 1 КУРС ПОСІБНИК Розділи V- VI (для опрацювання під час карантну)

Образ довершеної людини став основою античного мистецтва, тісно пов’язаного з міфологією. Бог Аполлон – бог музики і покровитель мистецтв, проводир дев’яти муз, які опікувалися науками й мистецтвами. Слово, переказ) – оповідь, яка пояснює походження речей, явищ, всього світу за участю надприродних істот або героїв. Кожна людина звикає з самого народження чути музику. У кожного є улюблений стиль музики, музика, яка розслабляє і та, яка напружує. Всі ми вже давно помітили, що роль музики в нашому житті досить велика, музика може впливати на наш настрій, заспокоювати нас піднімати настрій і так же погіршувати його.

Художні стилі і напрямки в мистецтві XX століття

Острозі, що перетворився на справжній ренесансний центр у Східній Європі і заслужено називався “волинськими Афінами”. Найкращі споруди замку – Кругла Башта і Луцька брама без перебільшення належать до визначних споруд Європи доби Відродження. Різновидом станкової скульптури є скульптура малої форми (масове мистецтво). Це невеликі статуетки з чавуну, бронзи, порцеляни, скла, фаянсу, теракоти, пластмаси, каменю, дерева, кістки, металу, що зображують людей і тварин.

Етруське мистецтво

— розділ образотворчого мистецтва, різновид живопису, що зосереджений на відтворенні сцен повсякденного, буденного життя, зазвичай сучасного художника. Побутовий жанр має також відтворення у скульптурі, графіці, фото. Були неперевершеними майстрами дерев’яної скульптури й архітектури.