Зазвичай розміри таких ноутбуків від 14 до 15,6 дюймів. Вони мають більші екрани, а також більш широкий спектр портів і функцій, а також пропонують оптичні приводи для читання та запису дисків. Роздільна здатність екрану починається від HD Ready 720p для бюджетних моделей, але може досягати FHD 1080p і навіть 4K у моделях вищої якості. Моделі з 12 і 13-дюймовими екранами є портативними ноутбуками.

де знайти характеристики ноутбука

У сучасних ноутбуках найчастіше використовуються літій-іонні (Li-Ion) та літій-полімерні (Li-Pol) акумулятори. Другий тип має ряд переваг (трохи більша енергоємність при рівній вазі, краща морозостійкість), але їх нівелює різниця в ціні. VA-матриці мають хороші кути огляду, але цей показник для ноутбуків не такий важливий, оскільки ви завжди сидите безпосередньо перед екраном. (лептоп) – портативний комп’ютер, який оснащений акумулятором для автономної роботи. Мобільність та можливість працювати далеко від розетки – єдині переваги порівняно зі стаціонарним ПК.

Хтось може просто помилитися і виставити випадково неправильну супровідну інформацію, а хтось може зробити це навмисно. Вам залишається звернути увагу на загальне число вікон завантаження ядра. Яке число вікон, https://fraza.com/news/324959-tonkoschi-bezkoshtovnoji-gri-navischo-vona-igrovim-zalam таке і кількість ядер у вашому ноутбуці або процесорі комп’ютера. Програму Speccy краще скачати з офіційного сайту. Після запуску утиліти відкриється вікно з технічними характеристиками комп’ютера.

На додаток до можливостей величезної кількості передачі даних та живлення, інтерфейс USB-C набагато менший за попередні типи. Крім того, ви позбудетеся від непотрібного вам безладу. Недоліком нового інтерфейсу USB-C є те, що він не сумісний із старими, а моделі з ним зазвичай позбавлені портів інтернету та HDMI. Thunderbolt 3 використовує порт USB-C, але забезпечує вищу продуктивність під час передачі даних.

Наліпки на корпусі, документи до пристрою

На даному етапі користувач має два варіанти отримання необхідної інформації. У першому потрібно ввести в рядок команду SYSTEMINFO. Це призведе до відкриття екрану, на якому представлена велика кількість даних про апаратне та програмне забезпечення лептопа.

Розглянувши коробку власник знайде не тільки ім’я бренду, під яким випустився його ноутбук, але і модель. 3) Розділ зі всіма підключеними пристроями. Завдяки ньому ви зможете визначити модель підключеного пристрою, а потім знайти потрібний драйвер! До речі, програма іноді підказує навіть посилання, по якому можна завантажити і оновити драйвер. Дуже зручно, тим більше, що в нестабільній роботі ПК, часто винні драйвера. Це гарне рішення для базового домашнього та офісного використання. Ціна на такі пристрої нижче, а термін роботи від одного заряду більше.

Щоб дізнатися цей показник, Вам потрібно відкрити DirectX. Для цього натисніть комбінацію Win + R і введіть в рядок dxdiag. Про інших способах запуску DirectX говорилося вище. Далі Вам потрібно клікнути по посиланню “Екран” (“Дисплей”). Тут зібрана повна інформація про відеочіпи,які встановлені в комп’ютері або лептопі, в тому числі і відомості про обсяг пам’яті. Багато аспектів роботи комп’ютера або лептопа можна дізнатися шляхом активації BIOS.

Наши Контакты

Тип і приблизне призначення лептопа вказують напрямок, в якому нам необхідно рухатися, щоб вибрати оптимальну модель під свої завдання. Для цього потрібно виділити важливі саме для вашого випадку характеристики ноутбука. Втім, якщо ні наліпок, ні документації до пристрою не виявилося в наявності, то не поспішайте засмучуватися. Адже в питанні того, як дізнатися модель ноутбука HP Windows 10 можна піти і іншими шляхами. Другий варіант – дізнатися у фахівців, зайшовши на будь-який форум, де обговорюють комп’ютерну техніку. Можна там задати питання, вказавши бренд монітора або відправивши фото моделі.

З індексом H (High Performance – висока продуктивність). Процесори цієї групи оптимізовані під постійну роботу на частотах, близьких до максимальних. У них підвищений теплопакет та споживана потужність. Такі процесори потребують ефективної системи охолодження для стабільної роботи.

При відсутності етикеток вдаються до вивчення документів або завантаженні спеціального програмного забезпечення. Зверніть увагу, що у вас є незавершені замовлення або заявки на ремонт, за якими можлива подальша комунікація. Це і буде повна інформація, що повідомляє про назву версії, до якої належить пристрій. У всіх цих способів є один загальний недолік – вони показують дуже мало інформації про ПК. Плюс параметри розкидані по різних вкладках (доводиться їх шукати).

Важливі характеристики ноутбуків

Але попередня робота не виявиться марною, оскільки утиліта надасть повноцінну інформацію, конкурувати з якою точно не зможе ні «Диспетчер завдань», ні «Диспетчер пристроїв». Встановлена ​​операційна система може виступити в якості відмінного помічника, що дозволяє швидко отримати відповідь на потрібне питання. Досвідчені користувачі легко поділяться секретами, як дізнатися, скільки ядер в процесорі, при цьому здійснюються дії не будуть супроводжуватися труднощами. Ці дані відображаються відразу після запуску утиліти вгорі праворуч. Тут же можна подивитися версію Windows і дані про процесор.