Для відкриття рахунку у банку потрібно надати підтвердження адреси, це може тривати до місяця. Якщо достатньо банківської картки або онлайн-картки, щоб родичі могли перерахувати кошти, це можна зробити за хвилини. Від спонсора чекають на допомогу в орієнтації по місту та району, проте спонсор не займається транспортом для українських біженців. Корисно також показати дорогу в службу порятунку, щоб зареєструватися у громадського лікаря загальної практики охорони здоров’я та державного стоматолога. Дана форма є призначеною для осіб, які подають заяву за цією схемою. Якщо ви є спонсором, який залишає заяву від імені особи, яка прибуде з України, то вам потрібно перш за все надати дані про цю особу.

Біженці самі прийматимуть рішення, на перший час це може допомогти освоїтися на місці з найменшим стресом і без глибокого знання англійської мови. Персонал у пунктах прийому передбачає підтримку тим, що прибувають до Великобританії, і може вирішити будь-які проблеми. У пунктах можна отримати ухвалення рішення про намір отримати проживання за програмою «Житло для України».

де знайти спонсора у великобританії

При наявності у вашого спонсора облікового запису UKVI, для того, щоб підтвердити його особу, можна скористатися онлайновою послугою з перегляду та підтвердження особи. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт” чи “Партнерський матеріал”. Матеріали з позначкою “Експерт”, “Позиція” відображають позицію авторів та героїв.

тисяч біженців залишаться без дому. У Британії закінчується програма спонсорства житла

Коли вашу заяву за програмою Homes for Ukraine буде розглянуто, ви отримаєте офіційний лист від британської Служби віз та імміграції із підтвердженням дозволу на в’їзд до Сполученого Королівства. На підставі цього листа ви зможете купити квиток на літак або інший вид транспорту. Зверніть увагу, що вам потрібно прибути до Сполученого Королівства протягом 90-денного періоду після отримання дозволу. У межах цієї програми скасовано низку стандартних вимог для отримання звичайної гостьової візи або дозволу на роботу.

Переселенці, які мають дійсний закордонний паспорт, подають заявку на дозвіл в’їзду онлайн. Ті особи, які не мають дійсного паспорта для поїздок за кордон, мають відвідати візовий центр та надати свої біометричні дані. Окрім цього, ви маєте право на соціальні виплати , якщо у вас немає роботи та ваш дохід не перевищує певну суму, або якщо ви з неповнолітніми дітьми. Для його отримання вам знадобиться створити банківський рахунок, а потім заповнити заяву.

“Це важливо, бо ми всі європейці”. Як британські волонтери допомагають на Донбасі

При використанні цього застосунку, у вас немає потреби у відвідуванні візового центру для надання біометричних даних у Великій Британії. Процес отримання дозволу на виїзд – це лотерея, від 3 днів до декількох місяців. Часто виникають проблеми, якщо українці неправильно заповнюють анкету, не заповнюють окрему анкету на своїх дітей.

Дані документи можете передати через застосунок TLS або VFS (залежно від того, в якій країні ви знаходитеся при поданні заяви). Завантажити застосунок можете із сайту TLS або VFS при поданні заяви. В більшості випадків, якщо у вас чи у вашої дитини просто вірусна інфекція та висока температура – вам дадуть рекомендації пити ібупрофен чи парацетамол. На візит до вузьких спеціалістів можна очікувати по пів року, а знайти дантиста – це ж той квест. Я у серпні планую на тиждень з’їздити до Ужгорода відвести машину (яка наразі знаходиться у Будапешті), побачити чоловіка та сходити до дантиста.

Коли вашу заявку буде оброблено, ви отримаєте офіційний лист-дозвіл, який фактично засвідчує отримання візи Великобританії. Саме його потрібно показати прикордонникам під час перетину кордону. Після прибуття в країну упродовж 6 місяців для отримання дозволу на проживання до 3 років потрібно заповнити форму. За останньою програмою ви можете жити, працювати та навчатися http://dartextile.com.ua у Сполученому Королівстві, якщо у вас є спонсор, який зобов’язується не менше ніж на шість місяців забезпечити вас і вашу родину житлом. У листі з повідомленням про рішення ви зможете ознайомитись з інформацію щодо того, як це зробити. 18 березня у Великій Британії набула чинності спонсорська програма для громадян України Homes for Ukraine (“Домівки для України”).

Вам потрібно записатися на зустріч та відвідати пункт обслуговування Британської служби у справах віз і громадянства Великої Британії . Розгляд заяв за Українською спонсорською схемою відбувається у пріоритетному порядку, рішення ухвалюються у досить короткі терміни. Екстрена довідка, видана українським органом влади після березня 2022 року. Також дана заява є заявою на отримання біометричного імміграційного документа.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну в організації з’явився додатковий відділ, який займається пошуком житла для українців у Великій Британії за програмою “Житло для України”. Але консультативну підтримку можна отримати з будь-якої точки Європи чи світу. 3 березня 2022 Служба громадянства та імміграції США оголосила про надання статусу тимчасового захисту для громадян України (Temporary Protected Status ). Цей статус надається особам, які не можуть повернутися до своєї країни внаслідок небезпеки та станом на 11 квітня 2022 року перебували на території Сполучених Штатів. У новоприбулих громадян України можуть виникнути проблеми з отриманням статусу тимчасового прихистку, так як вони прибувають транзитом з країн ЄС, які є безпечними для українців.

Також є можливість організувати вашій дитині домашню форму навчання. Якщо ви працюєте у Великій Британії — все досить просто, роботодавець має розібратися з податками за вас. Єдине місце, де мені вона знадобилася — це на міському маркеті (ринку). Пенсіонери можуть отримати посвідчення для безоплатного проїзду . Спонсор не має обов’язку годувати вас, допомагати з купівлею інших речей, але може зробити це за власним бажанням. Якщо подорожуєте з домашніми улюбленцями, заздалегідь потурбуйтеся, щоб вони мали всі необхідні щеплення, бо інакше їх можуть забрати на карантин.