Внаслідок цього людське пізнання має своє значення та виправдання. Найбільш відомим представником західної патристики був Августин Блаженний (354–430). Пропаганді й захисту християнства він присвятив чимало років. Онтологію і вчення про Бога як абсолютне буття запозичив Із неоплатонізму.

освіта наукові дослідження та винаходи середньовіччя

В Європі діяло понад 1000 друкарень у майже 300 містах. Винахід Гутенберга відкрив нову сторінку в історії інформації. Швидкий і дешевий друк, масові тиражі зробили книгу доступною великому колу грамотних людей і сприяли поширенню знань. Візантійці досягли значних успіхів у медицині. Вони були знайомі з працями Галена та Гіппократа, узагальнювали практичний досвід і вдосконалювали діагностику.

Предмети: Всесвітня історія

Університети самі обирали свого главу — ректора, самостійно визначали склад викладачів і могли судити своїх учнів. Учні називалися студентами, що з латини означає — старанно вчитися. Проте реальне життя значно відрізнялося від ідеалу. На неблагородних і простолюдинів рицарі дивилися зневажливо, використовуючи будь-яку приключку для утисків, пограбувань чи образ.

“Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”

У давнину наука була малорозвиненою і більше базувалася на досвіді та спостереженнях. У середні віки наука стала більш організованою та структурованою, з’явилися перші університети, де вивчалися різні науки. В Ренесансі наука розвивалася швидко, з’явилися нові теорії та методи. У сучасному світі наука та технології розвиваються швидко та впливають на всі сфери життя.

В Європі з’явилися перші книги, виготовлені за допомогою відбитків вирізаних на дощечках текстів. Проте такий спосіб був трудомістким і не задовольняв потреб часу, до того ж переписувачі працювали швидше, ніж виготовлявся макет такої друкованої книги. Леонардо так Вінчи винайшов текстильні машини, ткацькі станки, машини для виготовлення http://finforum.org/topic/544-валютный-рынок-в-контексте-выборов-2010-архив-за-но/page__st__2320 голок, могутні підіймальні крани, системи осушення боліт за допомогою труб, арочні мости. Він створив креслення комірів, важелів і гвинтів, призначених підіймати величезні тягарі, – механізми, яких не було в його час. Іноді здається, що так Вінчи просто хотів взнати як можна більше про цей мир, колекціонуючи інформацію.