300 хвилин помірних фізичних навантажень на тиждень надають екстра користь для здоров’я. Ви можете розбити необхідну кількість навантажень на декілька тренувань. Cleverland Ерік Ван Ітерсон наводить цікаві факти про здоров’я вашого серця та фізичні навантаження. Ураження коронарних артерій, що, в свою чергу, може призвести до ішемії міокарду, надто до інфаркту. Зв’язок депресивних розладів і серцево-судинних захворювань спричинює низка фізіологічних та поведінкових механізмів. Хоча хвороби серця вражають людей різного віку, ризик збільшується з віком, особливо після 45 років для чоловіків і 55 років для жінок.

Новини про здоров'я серця

Прописуйте меню, підбираючи корисні продукти для вашого серця. Поліненасичені жири, що містяться в деяких видах риби, авокадо, горіхах і насінні, також є хорошим вибором для здорового серця. 🔴 Їжте більше низькокалорійних продуктів, багатих поживними речовинами, наприклад, фруктів і овочів. А також вимірювати гемоглобін A1c, оскільки це є ключовим показником для оцінки ризику діабету 2 типу. Люди вночі проходять кілька циклів, що складаються з повільного та швидкого сну. Є три стадії повільного сну, і лише на третій із них людина входить у глибокий сон, який відновлює тіло як розумово, так і фізично. Хвороби серця і судин – головна причина смертності по всьому світу, їх кількість лише зростає.

Коронавірус впливає на серце: як убезпечитись?

Гаффі пояснила, що деякі особи набувають нездорових звичок для подолання хронічного стресу. Так, стрес часто пов’язаний з такою поведінкою, як нездорове харчування, куріння та надмірне вживання алкоголю. Це може призвести до підвищення рівня холестерину https://www.0629.com.ua/list/425868 та розвитку артеріальної гіпертензії. Існує кілька шляхів, якими стрес може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань. Ця патологія може призвести до розвитку інфаркту міокарда, порушення серцевого ритму та серцевої недостатності.

Учені знайшли зв’язок між характером і здоров’ям серця

Їх вплив є тимчасовим і повністю оборотним — серце зазвичай повністю відновлюється протягом кількох днів або тижнів. Серед показників, на які теж варто зважати — рівень глюкози в плазмі крові та індекс маси тіла. Постійно високий рівень глюкози в плазмі крові може призвести до серйозних захворювань, що вражають серце та кровоносні судини, очі, нирки, нерви та зуби. Пацієнти з цукровим діабетом мають у 2–3 рази вищу ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань. Індекс маси тіла понад 25 вважається надмірною вагою, а понад 30 — ожирінням. Ожиріння є одним із ключових факторів ризику серцево-судинних захворювань. Тим часом, регулярні огляди у лікаря можуть допомогти виявити та контролювати фактори ризику серцевих захворювань, такі як високий кров’яний тиск, високий рівень холестерину та діабет.

Якщо ви шукаєте здорову для серця дієту, вибирайте продукти, до складу яких входять цільні зерна. Крім того, складні вуглеводи також можна знайти у квасолі, картоплі, горосі та кукурудзі. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт” чи “Партнерський матеріал”. Матеріали з позначкою “Експерт”, “Позиція” відображають позицію авторів та героїв. Детальніше щодо реклами та правил цитування можна ознайомитись в правилах користування сайтом. Навчання управлінню стресом за допомогою таких методів, як медитація, глибоке дихання або йога може допомогти знизити ризик серцевих захворювань. Крім того, фізичні вправи допоможуть вам підтримувати здорову вагу, що дуже важливо для здоров’я серця.