Якщо ви хочете більше дізнатись про те, як і коли цвітуть сакури в Ужгороді, то детальніше про це можна почитати тут. Інколи знайти найкращі місця з японською вишнею – той ще квест. Щоб полегшити собі полювання і розібратись, куди піти в Ужгороді щоб знайти найбільш квітучі сакури, читайте наш детальний дороговказ. Сподіваємось, Ваші фото Ужгорода цього року вберуть в себе всю ніжність японської вишні. На тій же вулиці, що і замок, розмістилася церква 18 століття, яка є пам’яткою архітектури, виконана у стилі рококо. Славнозвісна імператриця Марія-Терезія віддала храм у користування греко-католикам. У середині церкви знаходиться іконостас у стилі бароко, стіни та ікони розписані відомим художником Йосипом Бокшаєм.

що варто відвідати в ужгороді

Він вражає не тільки своєю зовнішньою неприступністю та холодністю, але й одночасною гостинністю. В середині будівля відреставрована, тут з особливим задоволенням люблять проводити різноманітні фестивалі та навіть весілля. Це колишня синагога (до слова, одна з найбільших в Європі). Майже 70 останніх років приміщення використовує Закарпатська маренеро отель одесса обласна філармонія, тож тут можна побачити та послухати один з найкращих органів в Україні. Найвизначніша пам’ятка Ужгорода — це, звичайно ж, замок. Він розташований на Замковій горі і має легендарну і загадкову історію, а вік його вже майже тисяча років. Італійські майстри теж доклали своїх рук до перебудови замку 16 столітті.

Ужгород: 10 місць, про які туристи не знають

Вже майже 30 років як функціонує кафе, та не було жодного дня, щоб сюди не заглянув турист. Мандрівники дуже люблять це місце, так як тут можна не тільки насолодитися смачним пивом та чеською кока-колою, а й ознайомитися з речами старовини. Довгий час власник кафе та його друзі з усіх куточків Європи та Закарпаття звозили старовинні речі айстро-угорського, чехословацького та радянського періодів. Деякі із експонатів по-справжньому вражають та дивують. Розваги в Ужгороді часто чередують з культурним відпочинком.

Замки, фортеці та шедеври архітектури

Тут ростуть кілька видів лип, висаджених у 1928 році. Цвітуть вони, зазвичай, у червні, ваблячи до себе неймовірним ароматом не лише ужгородців, але й туристів (щоправда, менше, ніж сакури). А ще з набережної – чудовий краєвид на річку Уж. Також у парку розміщена частина Ужгородської дитячої залізниці, яку відновили у 2016 р. Набережна Незалежності, розташована на правому березі річки Уж, є найкрасивішою в місті. Уздовж неї тягнеться одна з найдовших в Європі липових алей довжиною 2,2 км — улюблене місце відпочинку мешканців та гостей міста.

Будівля має багату на трагізм історію, вона навіть була переоблаштована під конюшню для німецьких та угорських військ за часів Другої світової війни! Доведена до аварійного стану, споруда вже ніколи не повернулася до свого первісного призначення. Євреї в Ужгороді були фактично знищені, а радянська влада не забарилася віддати синагогу міністерству культури.