Виникають художні музеї, архіви, нові бібліотеки, діють засновані на нових засадах мистецькі навчальні заклади, посилюються зв´язки із зарубіжними художніми центрами (Париж, Рим, Мюнхен, Краків). Проте щоб зайняти належне місце у світовому культурному процесі, українській культурі необхідно повернутися до загальнолюдських цінностей, творчо засвоїти кращі досягнення сучасної цивілізації. Майбутнє української культури у відродженні духовних традицій нашого народу, збереженні самобутності національного духу, а також мови — найпершої засади інтелектуальної могутності нації. Саме це і допоможе формуванню сучасного образу України як європейської держави. Підбиваючи підсумки, зауважимо, що наприкінці XIV – на по­чатку XVI ст. Більшість українських земель опинилася під владою Великого князівства Литовського, а згодом Польщі; Закарпаття було під владою Угорщини, Буковина – під владою Молдови, Чернігівська земля з 1503 р.

доведіть що незважаючи на несприятливі умови українська культура розвивалась

Ми були свідками вибухів, перестрілок, а також загострення ситуації в зоні проведення АТО. 31 березня новітній український транспортний літак Ан-132, побудований за півтора року без єдиної російської запчастини, вперше піднявся в повітря на київському аеродромі на Святошино. В його створенні взяли участь Канада, США, Велика Британія, Німеччина, Франція і Саудівська Аравія. Він зможе піднімати в небо до 9 т вантажу. Розмах крил майже 30 м. Зокрема, 22 листопада ГПУ, завдячуючи електронним деклараціям, змогла виявити 7 депутатів, які суміщають роботу у Верховній Раді з приватним підприємництвом. За це їм загрожує штраф на суму від 300 до 500 мінімумів зарплат (без оподаткування), а також конфіскація нелегально заробленого майна.

Добро пожаловать!

Початок національно-визвольної боротьби наприкінці XVI — початку XVII ст. Супроводжувався подальшим пожвавленням культурного розвитку. Поширились гуманістичні ідеї, активізувалися контакти з осередками ренесансної культури.

В Україні йшов послідовний процес формування національної самосвідомості українства, усвідомлення їм своєї етнічної ідентичності і власних національно-культурних цілей. Одним з найважливіших для розвитку культури постало питання про національну мову. Верховною Радою був ухвалений «Закон про мови в Українській РСР». Статус української мови як державної закріпила Конституція України.

У 1840-х роках свою діяльність на ниві історичної науки розпочав також М. Костомаров монографією “Богдан Хмельницький”. Виходець із Полтавщини, професор Московського університету О. Бодянський зробив значний внесок у вивчення та публікацію джерел з історії України. Другий духовний злам культурного поступу України стався внаслідок поневолення https://pravda.cn.ua/bezopasnost-v-seti-jeto-vazhno-znat/ її Російською імперією, яка упродовж трьох століть примусово відривала український народ від традицій своєї культури. 11.Доведіть, що, незважаючи на несприятливі умови, українська культура розвивалась. Українські землі потрапили до складу… і…… Більшість українських земель ввійшла до складу Литви за князя…… Кревська унія була укладена в….р.

Культурологія: українська та зарубіжна культура : Навчальний посібник

Територією формування української народності були Київська, Переяславська землі, Волинь, Поділля, Східна Галичина, Закарпаття, Північна Буковина, Чернігівська та Сіверська землі. В основу мови української народності було покладено середньодніпровські діалекти. Могутньою зброєю в руках єзуїтів була школа. Передусім вони захопили в свої руки виховання дітей з вищих, впливовіших верств, а для того відкривають одну за одною свої колегії і притягають масу молоді. У Вільні за С. Баторія єзуїті створили академію . Потім з’являються єзуїтські колегії в Полоцьку, Ярославлі галицькому, Львові, Луцьку, Барі, Перемишлі, у 1620 р.

Відбувається обмін культурними делегаціями. Відкрилися школи з польською, румунською, угорською, іншими мовами викладання. Особливої уваги вимагала проблема розвитку культури кримськотатарського населення. Після здобуття Україною незалежності в 1991 р. Почався новий етап розвитку українського суспільства.